OM MIG

Matstylist GöteborgFoto: Fanny Hansson

Louise Ljung

Matstylist, kock och creative director som bor i Göteborg men jobbar med kunder över hela landet. Jag får mat att se bra ut vare sig den ska synas i reklam, kokböcker eller på Instagram. I mitt tidigare yrkesliv jobbade jag inom reklambranschen och då främst med retail och livsmedelsbranschen. Idag hjälper jag kunder som behöver en eller flera av följande tjänster:

Matstylist
Jag lagar och stylar mat för alla tänkbara sammanhang. Oftast står jag bakom hela processen vilket betyder att jag skissar, scoutar, shoppar, snickrar, provlagar och fixar det som krävs för att skapa den perfekta bilden.

Receptkreatör
Jag arbetar fram nya recept utifrån bestämda riktlinjer eller efter eget huvud.

Stylist
Mina uppdrag som stylist inbegriper inte alltid mat. Jag bygger upp miljöer som resulterar i bra bilder, med eller utan ätbara inslag. Ibland är det människor som spelar huvudrollen, ibland är det produkter.

Film
Jag medverkar ofta i receptfilmer eller liknande och har koll på vad som krävs för att göra dem tydliga, snygga och engagerande. Jag jobbar också med reklamfilm i större team med kunder så som ICA, IKEA, Arla m.fl. Case på rörlig produktion jag har jobbat med, hittar du här.

Kokböcker
När det vimlar av recept på nätet krävs något mer av en kokbok. Jag tar fram bildmanér som står ut från mängden och gör maten rättvisa. Jag planerar, provlagar och ser till att varje foto bidrar till en genomtänkt helhet.

Förpackningar
Förpackningsfoton stylar jag med millimeterprecision, ner till minsta smula.

Sociala medier
Jag ser till att er bildbank matchar er idébank och att ni är redo för midsommar, Halloween och advent.

Kunder

I min portfolio finns kunder så som IKEA, ICA, Risenta, Abba, Felix, Arla, Santa Maria, Coop, Ridderheims, Pauluns, Fun Light, Dafgårds, Skånemejerier, Findus, Anamma, Pågens, Triumfglass, Kalles Kaviar, Gårdschips, GB-glass, BOB, Dr Oetker, Falbygdens Ost, Chop Chop Asia, Marbodal, Le Creuset, Kockums Jernverk, Rum Hemma, The Times, Buffé med flera. Jag jobbar oftast direkt mot kund men också i samarbete med olika byråer och produktionsbolag i Göteborg, Malmö och Stockholm.

Kokböcker jag har jobbat med:

Från Amerika till Svea – Recept och historier av The Barn
Jag står för provlagning, receptutveckling, framtagning av bildkoncept, styling & props. Projekt i samarbete med The Barn, Glory Days, Studio Mint m.fl.

Mativation – Annika Sjöö & Åsa Nyvall
Jag står för framtagning av bildkoncept, styling & props. Projekt i samarbete med Annika Sjöö, Lee Kearney och Pagina.

Jobba med mig

Kontakta mig för bokningar, mer info eller offertförfrågningar.